2015-08-13

Nu kommer andra vågen av skatteåterbäring


Nu kommer andra vågen av skatteåterbäring. Pappersdeklaranter kan se fram emot ett välkommet tillskott på kontot de närmaste dagarna. Totalt sett handlar det om 7,5 miljarder kronor.


Allt fler svenskar deklarerar via dator, telefon, surfplatta eller mobiltelefon och därför får allt färre sin skatteåterbäring i augusti. E-deklaranter fick pengarna insatta på kontot redan i juni, men nu är det dags för de som fortsätter att deklarera på papper att få sin återbäring.

Pengarna till de som anmält konto började betalas ut på onsdagen och utbetalningarna fortsätter på torsdagen och fredagen.

Annons:

De som inte anmält konto får vänta lite längre, fram till den 10 augusti. Om beloppet är 2.000 kronor eller högre får de ett utbetalningskort. Lägre belopp än så står kvar på skattekontot – det konto som alla skattebetalare har hos Skatteverket – om man inte aktivt begär att få pengarna utbetalda.

Sammanlagt får drygt 800.000 personer dela på 7,5 miljarder kronor fram till den 7 augusti. Men vissa kommer att få vänta ännu längre.

– En del deklarationer kontrolleras mer ingående och är inte färdiggranskade ännu. I de fallen kommer slutskattebesked och eventuell återbetalning först senare i höst, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, enligt ett pressmeddelande.

I samband med utbetalningarna får även 1,4 miljoner personer besked om kvarskatt.

Det handlar om sammanlagt 12 miljarder kronor.